Fonteinen en waterornamenten

De zomer staat weer voor de deur. Dit betekent goed weer, veel zonnestralen en een grotere behoefte om heerlijk in je tuin of op je balkon te zitten. Dit doe je natuurlijk het liefst in een tuin of balkon waar jij je thuis voelt en ook kan genieten van de inrichting ervan.

Naast grote aankopen zoals tuinstoelen, tuinmeubels en grote planten of bloemen wil je jouw tuin of balkon ook netjes decoreren. Een fontein of waterornament kan de puntjes op de i zetten en geeft direct een luxe en rustige sfeer in je tuin.

In dit artikel vertellen wij meer over fonteinen en waterornamenten voor in de tuin.

Fontein in je tuin

Het geluid van water kan enorm rustgevend zijn, dit maakt het zitten in je tuin nog fijner en rustgevender. Daarnaast biedt een fontein een zeer welkome design impuls en kan de puntjes op de i zetten in je tuin.

Fonteinen zijn er in vele soorten en maten. Zo kan een fontein tuin zelfstandig geplaatst worden maar ze kunnen ook toegevoegd worden in een vijver of wellicht zelfs een zwembad.

Mocht je geen vijver of zwembad hebben dan kan er simpelweg een waterbak in de grond geplaatst worden. Zorg er wel voor de je de juiste waterpomp installeert, deze keuze is afhankelijk van de afstand dat het water aflegt en hoe sterk de straal moet zijn.

Waterfontein met een vogel

Waterornament in je tuin

Een waterornament brengt net als een fontein, wat in principe een waterornament is, dynamiek en rust in je tuin. Andere voorbeelden van een waterornament zijn bijvoorbeeld een vogeldrinkbak of een spuitfiguur.

Zoals je ziet zijn waterornamenten er in vele soorten en maten en kunnen mits juist gekozen jouw tuin een stuk levendiger maken. Zo kan een vogeldrinkbak veel vogels aantrekken, wat jouw tuin weer net dat extra beetje leven geeft.

Het waterornament zelf kan gekozen worden in de vorm van een dier, zoals de vorm van een vis, kikker of vogel. Met een juiste combinatie kan jouw tuin binnen een handomdraai rustgevend én speels gemaakt worden.

Tip: creëer een droomomgeving in je tuin met onze handige tips omtrent een vlinderstruik stekken

Fontein met spattend water

Tuinbeelden

Heb je wellicht al veel water in je tuin en ben je simpelweg op zoek naar decoratie in de vorm van tuinbeelden? Bij Bronzenbeeldenwinkel kan je terecht voor zowel tuinbeelden als waterornamenten.

Ook deze tuinbeelden zijn er in vele soorten en maten te verkrijgen. Van dieren beelden, tot abstracte beelden tot zonnewijzers, er is altijd wat te vinden dat past in jouw tuin en bij jouw wensen.

Waterfontein met een leeuwenkop

Hoe werken fonteinen en waterornamenten?

Voor je een fontein of waterornament gaat plaatsen of laat plaatsen is het verstandig om te weten hoe het precies werkt. Zo kom je nier voor onaangename verrassingen te staan tijdens of na het plaatsen.

Grote fonteinen en waterornamenten

Het plaatsen van een waterornament wordt ten eerste sterk aangeraden niet zelf te doen. Voor een goed eindresultaat kan je dit het beste uitbesteden en overlaten aan professionals. Bij de aanschaf van een fontein of waterornament wordt dit vaak gelukkig aangeboden of eventueel zelfs inbegrepen.

Kleine fonteinen en waterornamenten

Bij kleinere fonteinen en waterornamenten is het goed te doen om dit zelf aan te sluiten. In de meeste gevallen hoef je enkel de meegeleverde slang aan te sluiten op de waterpomp. Hierbij moet je enkel nog kijken naar de wateraanlevering, dit kan via een bestaande vijver maar ook via een meegeleverd waterreservoir.