Review: Biano Studio

Ben jij je huidige interieur zat? Wil je wel eens wat anders, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak dan eens gebruik van Biano Studio, een tool waarmee je diverse ruimtes kunt inrichten met echte meubels! Ik vertel je in dit artikel meer over deze tool, hoe het werkt en hoe ik het gebruik ervaren heb.

Wat is Biano Studio?

Biano.nl is een van oorsprong Tsjechisch bedrijf, maar heeft platforms in diverse landen waaronder sinds 2017 ook in Nederland. Het bedrijf zelf is een verkoopplatform voor meubels, accessoires en alles wat daarbij hoort. Zij hebben Biano Studio ontworpen om zo mensen te helpen met het ontwerpen van hun huis. Het heeft wat weg van Pinterest, maar dan met meer keuze uit specifieke meubels en producten. Daarnaast kun je de producten meteen kopen bij de aangesloten webshops én kun jij je gemaakte studio delen met anderen.

Hoe werkt Biano Studio?

Het werkt redelijk eenvoudig. Wanneer je een account hebt aangemaakt start de rondleiding door het programma. Er is een handige uitleg waarbij in 20 stappen wordt verteld hoe het moodboard werkt en hoe je meubels toe kunt voegen en kunt verplaatsen. Op die manier is het mogelijk om het helemaal te stylen zoals je zelf zou willen, door bijvoorbeeld meubels naar voren of naar de achtergrond te plaatsen.

Starten met Biano Studio

Je start met een ‘leeg vel’ en kunt producten toevoegen aan je studio. Je hebt de keuze uit diverse categorieën zoals meubels, verlichting, badkamer, maar ook woonkamer en zelfs een kinderkamer. Er zijn zelfs kunstkerstbomen verkrijgbaar die je kunt plaatsen in je moodboard. Binnen iedere categorie, zoals bijvoorbeeld badkamer, heb je weer tal van categorieën om de vele producten uit elkaar te houden. Zo zijn er in de categorie badkamer namelijk al 156.500 producten om uit te kiezen. Van wasmand tot handdoek en van make-up spiegel tot wasbak. Genoeg om uit te kiezen dus!

Als je een product hebt gekozen uit het gigantische aanbod, kun je deze in je moodboard plaatsen. Je kunt de grootte bepalen, het product draaien of zelfs spiegelen als dit beter uitkomt. Is het naar wens? Klik dan op ‘Product toevoegen aan studio’ om je volgende product uit te kiezen. Zo ga je door tot je tevreden bent over het eindresultaat! Heb je plots wel erg veel producten in je studio? Geen probleem, je kunt gewoon uitzoomen en zo meer ruimte creëren zodat je zoveel producten kunt toevoegen als je zelf wilt.

Het inrichten van je eigen moodboard

Afhankelijk van welke ruimte je wilt gaan ontwerpen, kies je voor de bijpassende categorie. Door de vele producten is het handig om te kunnen filteren op categorie, maar ook op kenmerken. Bij wastafels bijvoorbeeld kun je kiezen uit fonteinen, steen, zwart of design als meest voorkomende kenmerken waar mensen op zoeken. Zo kun je het zoeken naar het juiste product voor jou makkelijker maken. Of je nu opzoek bent badkamerproducten of iets voor in de woonkamer; op deze manier wordt bijvoorbeeld een kast kopen een stuk gemakkelijker!

Behalve de grotere meubels, zoals de douche en de wastafel, kun je ook allerlei accessoires toevoegen. Denk maar aan een badmat, een radiator of handdoekhaakjes. Je kunt zelfs een tandenborstelhouder en schoonmaakmiddelen toevoegen, om je moodboard helemaal compleet te maken.

Bij de meeste producten wordt de achtergrond automatisch verwijderd, zodat je enkel de spiegel of de wasmand overhoudt zonder achtergrond. Zo kun je het nog beter stylen met de rest van je producten.

Mijn ervaring met Biano Studio

Het is een onwijs leuke tool om de ideeën die je hebt tot uiting te brengen voor je huidige huis of misschien wel voor je droomhuis. Pinterest kent natuurlijk een groot publiek, waarbij de liefhebbers van alles bij elkaar plaatsen in een moodboard. Biano Studio is echter alleen gefocust op de inrichting van je huis en dat is ontzettend leuk en zelfs een tikje verslavend. Er is zoveel om uit te kiezen, waardoor je altijd wel producten vindt die passen bij je persoonlijke smaak.

Het handige is ook, dat je de producten direct kunt kopen. Je wordt dan doorverwezen naar een website waar je het direct online kunt bestellen. Hoewel dit soort tools normaal gesproken heel erg commercieel zijn ingericht, vind ik dat bij Biano Studio niet het geval. Je wordt nergens gedwongen of geforceerd om de producten in je moodboard te kopen, maar de optie wordt wel gegeven.

Al met al dus zeker een aanrader als je het interieur van je huidige woning zat bent en wat nieuws wilt of als je gewoon je creativiteit de vrije loop wilt laten gaan om je droomhuis bij elkaar te zoeken. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om te doen, of je dit nu alleen of samen doet. Ik kan me voorstellen dat dit zelfs handig kan zijn als je partner en jij het niet eens worden over de meubels. Richt beide apart van elkaar een studio in en bekijk het resultaat, om vervolgens dingen te combineren en zo toch tot een goede keuze te komen samen.