Kast kopen; keuzehulp & advies

Hij kan tegen een stootje en gaat jaren mee. Maar na verloop van tijd wordt je kast toch wat ouder. Je vindt hem niet meer zo mooi, hij past niet meer zo goed in je interieur, of hij gaat simpelweg kapot. Wat de oorzaak ook is, je zult op een bepaald moment je kast of kasten moeten vervangen.

Het is de uitgelezen mogelijkheid om je interieur een nieuwe look te geven. Kasten zijn in grote mate bepalend voor de uitstraling van je interieur, doordat het vaak grotere objecten in een ruimte zijn. Denk dus goed na over het type kast, het materiaal, de kleur en de afwerking ervan, voordat je begint met een kast kopen.

In dit artikel geven we meer informatie over het kopen van een kast en hoe jij eenvoudig een kast kan kopen die in jouw interieur past. Zo wordt een kast kopen een fluitje van een cent.

Zwarte boekenkast

Een kast kopen

Kasten zijn er in alle soorten en maten. Begin dus ook met te bedenken wat voor type kast je nodig hebt. Een boekenkast om je verzameling boeken in op te bergen, of te combineren met accessoires? Een buffetkast om je servies in kwijt te kunnen? Een tv meubel, voor je tv, mediaboxen, gameconsole en audioapparatuur? Of gewoon een opbergkast voor alledaagse ‘rommel’ die je netjes in een kast wilt opbergen om het wonen zo makkelijker te maken? Je kunt alle kanten op.

Zodra je hieruit een keuze hebt kunnen maken, is het belangrijk je af te vragen welke woonstijl je interieur nu heeft, of welke woonstijl je zou willen hebben in je interieur? Ga je bijvoorbeeld voor industrieel, kies dan kasten met een combinatie van hout en metaal. Wil je liever landelijk, ga dan voor houten kasten.

Binnen houten kasten is er ook veel te kiezen tussen verschillende houtsoorten. Eiken hout is bijvoorbeeld erg stevig en duurzaam, en gaat daarom lang mee ten opzichte van andere houtsoorten. Wil jij je muren van een nieuw likje verf voorzien en de kleur goed combineren met je nieuwe kast? Bekijk dan eens de kleurtrends van 2021 voor wat informatie en inspiratie!

Ten slotte zijn er verschillende afwerkingen van het hout te kiezen, zoals glad, gedisseld of geborsteld. Dit bepaald hoe ‘ruw’ het hout aanvoelt. Zoals je merkt zijn er heel veel keuzes die gemaakt moeten worden bij het kopen van een kast. Door hier vooraf al over na te denken kun je doelgerichter op zoek naar je nieuwe kast. Zo wordt een kast kopen een fluitje van een cent.

Tv kast in woonkamer

Hulp nodig bij het kopen van je nieuwe kast?

Zou je toch graag advies krijgen van een deskundige? Ga dan eens langs bij de Bommel Meubelen. De Bommel Meubelen is gespecialiseerd in het maken van kasten naar wens van de klant. In hun 11 woonwinkels staan deskundige interieuradviseurs klaar om je te helpen bij het vinden van de ideale kast voor in jouw interieur!