De trends en kleuren van 2021

Het nieuwe jaar is begonnen en het voorjaar is in zicht. Tijd voor de grote schoonmaak dus. En terwijl we toch bezig zijn met deze grote schoonmaak, nemen we het interieur ook maar even onder handen. Herkenbaar? Niet zo vreemd, want zeker de helft van de huishoudens zien het voorjaar als een nieuwe start.

Ben jij iemand die de trends volgt of ga je juist helemaal je eigen gang en maak jij je eigen stijl? Hoe dan ook, de trends en kleuren van 2021 hebben we voor jou op een rijtje gezet zodat jij stijlvol kan wonen.

De warmte naar binnen met hout

Steeds meer zullen we hout gaan zien terugkomen in het interieur. Met name warm hout is een echte aanrader. Je kunt hierbij denken aan een houten vloer, maar ook een mooie tafel van hout doet je eetkamer goed. Ook in de woonkamer kun je hout verwerken. Door bijvoorbeeld een fotolijst van hout aan de muur te hangen, breng je ook nog een persoonlijke touch aan in je interieur.  

twee fotolijsten aan een muur

Donkerblauwe kleuren

Donkerblauw is terug van weggeweest. Deze kleur staat schitterend op een muur in je woonkamer en brengt rust en klassieke luxe in je interieur. In combinatie met de warme houtsoorten, staat deze kleurtoon geweldig in je interieur. Liever niet een hele muur in de donkerblauwe kleur? Dan kun je met accessoires, zoals een vaas of bloempot, ook subtiel deze blauwe tinten verwerken in je interieur.

Droogbloemen terug in de woonkamers

Ook droogbloemen zijn weer helemaal hip. Het grootste voordeel van droogbloemen is het feit dat ze heel lang meegaan. De bloemist bij jou in de buurt heeft vast al enkele boeketten staan, maar ook zelf kun je creatief aan de slag met droogbloemen.

Droogbloemen zijn het hele jaar door verkrijgbaar en te koop in veel verschillende kleuren. Zo vind je altijd wel een boeketje dat bij de kleuren van jouw interieur past. En zelfs als je geen groene vingers hebt, gaat dit boeket erg lang mee.

Duurzame materialen

Droogbloemen zijn erg duurzaam. Ze gaan gemiddeld een jaar mee en kunnen daarna zelfs geverfd worden om de levensduur te verlengen. Duurzaamheid is dan ook een belangrijke interieur trend in 2021. Steeds vaker wordt er gekozen voor gerecycled materiaal of tijdloze meubelen. Belangrijke designers spelen hier natuurlijk ook op in en zo kun je een schitterende blikvanger kopen voor je woonkamer van gerecycled materiaal.