De voordelen van Kunststof Gevelbekleding

Wil jij je woning, chalet of vakantiehuisje een complete make-over geven? Dan hoort daar ook nieuwe gevelbekleding bij. Om er zeker van te zijn dat je hier de komende jaren niet meer naar om hoeft te kijken, kun je het beste voor kunststof gevelbekleding gaan. Dit heeft daarnaast nog vele andere voordelen, die we in dit artikel voor je op een rijtje zetten. 

Een nieuw jasje voor je woning

Door je woning te voorzien van nieuwe gevelbekleding, kan deze gelijk een heel andere uitstraling krijgen. Er zijn heel veel verschillende soorten kunststof gevelbekleding, waardoor je zat keuze hebt. Denk hierbij aan verschillende kleuren, maar ook aan de keuze tussen een matte of glanzende afwerking.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een soort houtstructuur in de bekleding, waardoor het net echt hout lijkt. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je wilt dat je woning of chalet er uit gaat zien. 

Weinig onderhoud

Kunststof gevelbekleding vraagt, in tegenstelling tot andere gevelbekleding, om weinig onderhoud. Bij een houten gevel moet je bijvoorbeeld denken aan het schilderen van de gevel, waar dat bij kunststof niet nodig is. Je kunt de gevel immers in iedere gewenste kleur krijgen en de kleur blijft voor een lange periode mooi.

Daarnaast is kunststof makkelijk schoon te maken en heb je geen last van onderhoud door weersomstandigheden. Hierbij kun je denken aan hout wat kan gaan rotten door regenval. 

voorgevel van een huis

Bescherming voor je huis

Doordat de kunststof gevel over de originele gevel komt, is de originele gevel automatisch beschermd tegen de invloeden van buitenaf. Je zou het dan ook kunnen zien als een extra beschermlaag van je huis. Daarnaast werkt de kunststof gevel ook isolerend, waardoor je minder last hebt van de hete zomers en de koude winters. Dat is een stuk prettiger voor jezelf, maar ook zeker voor je stookkosten. 

Weersbestendig en duurzaam

Het laatste voordeel van kunststof gevelbekleding is dat deze goed bestendig is tegen de verschillende weersomstandigheden. Zo zul je geen last krijgen van vochtproblemen of rot, waar je dat bij bijvoorbeeld hout wel sneller zult krijgen. Hierdoor gaat een kunststof gevel ook veel langer mee, namelijk wel zo’n 30 jaar. Je zou dus kunnen zeggen dat een kunststof gevel onder de categorie duurzaam valt.

Het materiaal is geheel te recyclen en daardoor heeft het minder invloed op het milieu. Het duurzame aspect komt ook terug in de vermindering van stookkosten. Hierdoor kan de verwarming in de winter misschien wel een graadje lager.