Trend van dit moment: bouwpakket trappen!

Steeds meer huishoudens overwegen een bouwpakket trap, wanneer zij op zoek gaan naar een nieuwe trap voor thuis. Het kiezen voor een bouwpakket trap levert hen verschillende voordelen op. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken, dat een bouwpakket trap in verschillende soorten verkocht wordt.

Je hebt de keuze uit een klassieke steektrap, een molenaarstrap en een vlizotrap. De steektrap is zeer geschikt als trap voor de opgang naar en hoogslaper, terwijl de vlizotrap gebruikt wordt als opgang naar zolder. In dit artikel lees je meer over de groeiende populariteit van bouwpakket trappen. 

voet op een traptrede

Voordelen van bouwpakket trappen

Niet alleen heb je de keuze uit een groot aantal verschillende bouwpakket trappen. De bouwpakket trappen zijn ook nog eens heel bewerkelijk, doordat deze van hout gemaakt worden. De houten trappen lak je eenvoudig af in de door jou gewenste kleur. Zo sluit de trap goed aan op de rest van je interieur. Ben je per ongeluk met een stofzuiger tegen de trap aan gestoten? Geen probleem, kleine beschadigingen aan de trap herstel je snel. Een derde voordeel van de keuze voor een bouwpakket trap is het feit, dat je niet afhankelijk bent van een monteur.

  • Relatief goedkoop. Een bouwpakket trap is in vergelijking met een trap op maat relatief goedkoop in aanschaf. Bouwpakket trappen worden in grote aantallen geproduceerd, waardoor er voor elke ruimte wel een passende trap te vinden is.
  • Eenvoudige montage. Ondanks dat bouwpakket trappen niet op maat gemaakt zijn, is het wel mogelijk om de trap op maat te monteren. Als je een beetje handig bent kan je dit gewoon zelf doen. Een vakman inhuren is niet nodig, waardoor je bespaart op arbeidsuren.
  • Keuze uit verschillende trappen. Het aanbod bouwpakket trappen is ontzettend breed, waardoor er voor elke ruimte in huis wel een geschikte trap te vinden is. Op Houtcompleet.nl vind je allerlei soorten trappen, zoals steektrappen, vlizotrappen, wenteltrappen, kwartslagtrappen en rechte trappen.
trap in een woonkamer

Bouwpakket trappen zijn een goedkope oplossing 

Doordat je niet afhankelijk bent van een monteur maakt een houten trap niet alleen tot een goedkope oplossing. Het bespaart je ook nog eens hartstikke veel tijd. Het is zonde om weken te moeten wachten als gevolg van de drukke agenda van een monteur. Verstandiger is het om de trap zelf te plaatsen, met hulp van een goede vriend of een familielid.

De trap wordt vaak met instructies geleverd voor het plaatsen hiervan. Daarbij kun je online video’s en stappenplannen vinden voor het plaatsen van een bouwpakket trap in huis. Na montage hiervan is het enkel nog zaak deze af te werken.