LEGO opbergen? 5 praktische tips!

Op een LEGO steentje stappen is een pijn dat iedereen wel eens gevoeld heeft. Met een uitgebreide LEGO collectie in huis kan het nog wel eens lastig zijn om alle LEGO netjes op te bergen. Je ontkomt er eigenlijk niet aan om een handige manier van sorteren en opbergen te bedenken. Wil je weten hoe wij dit altijd doen? Lees dan onderstaande 5 tips!

1. Opbergkleed

Spelen bij jou in huis vooral kleinere kinderen met LEGO? Dan is een opbergkleed de ideale oplossing. Dit kleed kan je uitleggen op de grond, waarmee je een plek creëert waarop je kindje urenlang kan spelen. In de rand van het kleed zit een touw, waardoor je binnen “no time” van het kleed een zak kunt maken. LEGO opbergen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Berg lego blokjes

2. Bewaar de boekjes bij elkaar

Om iets te kunnen bouwen is het natuurlijk fijn dat je kindje het overzicht hebben van welke sets ze allemaal hebben. Daarom adviseren wij om alle boekjes te bewaren in een doos, zodat ze zelf kunnen uitzoeken wat ze willen bouwen. Toe aan nieuwe LEGO sets? Op Uniblocks.nl vind je een uitgebreid assortimet bouwsteentjes en bouwplaten!

3. Gebruik voor kleine onderdelen sorteerdozen

Om kleine onderdelen netjes op te bergen is het handig om sorteerdozen te gebruiken. Deze zijn ideaal om de kleine onderdelen gescheiden te houden van de rest. Dit voorkomt niet alleen dat de allerkleinste ze in zijn mond kan stoppen, maar zorgt er ook voor dat je kleine onderdelen snel kunt vinden. 

Lego blokjes op houten vloer

4. Sorteer LEGO op soort

Bij LEGO sorteren wordt er vaak gekozen om ze alle kleuren apart te houden, maar dat is niet het handigst. Veel beter kan je alle LEGO op soort sorteren. Dit maakt het zoeken naar specifieke LEGO bouwsteentjes of bouwplaten een stuk gemakkelijker. Sorteer de onderdelen op soort, bijvoorbeeld bouwplaten bij elkaar, bouwsteentjes op formaat bij elkaar en treinrails bij elkaar. 

5. Bewaar gebouwde modellen

Houden je kinderen van bouwen én spelen met LEGO? Dan is het verstandig om ook een aantal gebouwde modellen te bewaren. Zo’n gebouwd model is ideaal voor als je kind nog even wilt spelen voor het eten. Zo kan hij of zij toch nog even met LEGO spelen, zonder dat het hele huis vol ligt. Eventueel kan je gebouwde modellen bewaren in een soort van vitrine. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar voorkomt ook nog dat er stof op het speelgoed komt te liggen.