Meubelpootjes

Geef jouw meubels een nieuwe uitstraling met meubelpootjes!

Meubelpootjes zijn zeer bepalend voor de uitstraling van jouw meubel. Gelukkig kan je ze binnen een handomdraai vervangen én kan je online kiezen uit meer dan 600 verschillende pootjes. Zo geef je binnen mum van tijd jouw Ikea meubel, kringloopvondst of gewoon jouw eigen meubel een andere look. Benieuwd hoe je precies de poten van jouw meubel vervangt? Lees snel verder!

Zo vind je de perfecte meubelpootjes

Jouw zoektocht start online en om precies te zijn hier! Op deze website heb je keuze uit meer dan 600 meubelpootjes. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien is het belangrijk om vooraf te bepalen welke poten je precies wilt vervangen. Vervolgens kan je eenvoudig filteren op het type meubel.

Of je nu dus op zoek bent naar tafelpoten of stoelpoten, het is zeer eenvoudig te vinden waar je naar op zoek bent. Zo weet je zeker dat de meubelpoten geschikt zijn voor jouw DIY-project.

Bepaal de juiste hoogte

Met meubelpoten geef je een meubel niet alleen een andere uitstraling; je kunt ook de hoogte aanpassen! Zo kan je snel en eenvoudig de ergonomie verbeteren of het hoogteverschil in jouw woning oplossen. Het is belangrijk is om bij het opmeten van de perfecte zithoogte rekening te houden met een hoek van 95 tot 110 graden. Ook de hoogte van het bed kan eenvoudig aangepast worden. Perfect voor iemand die op leeftijd is of last heeft van rugklachten.

Kies voor de juiste sfeer

Als de gewenste hoogte van het meubel bepaald is, dan is het tijd om te kijken welke stijl jou aanspreekt. Zijn dat juiste de strakke, stalen meubelpoten of de sfeervolle houten tafelpoten?

Bekijk ook vooral de nieuwe producten, want daar ontdek je natuurlijke de laatste trends! Zo zie je dat de nieuwe zwarte stalen design tafelpoot veelal gebruikt wordt in een modern interieur. Ditzelfde geldt voor de set zwarte U tafelpoten. De zwarte retro tapse meubelpoten daarentegen worden juist weer vaak gebruikt door vintage liefhebbers. TIP! Deze staan ook erg gaaf onder een Ikea Ivar kastje!

Bevestig de meubelpoten zelf

Om de meubelpoten van jouw meubel te vervangen hoef je gelukkig geen ervaren klusser te zijn. Of je nu tafelpoten staal of kastpootjes wilt bevestigen, je hebt het allemaal in een handomdraai voor elkaar. De meubelpoten kunnen worden bevestigd door middel van draadeind M8/ M10 of door middel van schroeven.

Voordat je de pootjes besteld is het verstandig om de juiste schroefdraad of de hoeveelheid schroeven te bepalen. Zo weet je zeker dat de meubelpoten passen en dat je direct aan de slag kan.

Zo hebben anderen hun meubel gepimpt met meubelpootjes

Vind je het prettig om eerst inspiratie op te doen voordat je aan de slag gaat met de meubelpoten? Kijk dan op Pinterest voor diverse voorbeelden of ga naar de Instagram pagina van Meubelpootjes.nl. Hier kan je zien hoe je op een creatieve manier meubels kunt pimpen of zelfs helemaal zelf kunt maken!

Wil jij een gehele unieke tafel in huis halen? Bekijk dan eens ons artikel omtrent het maken van een houten tafel. Maak je eigen tafel, combineer dit met tafelpoten hout en je eigen unieke tafel is gereed. Wij wensen jullie alvast veel DIY plezier!