DIYer: goede klus werkschoenen

Werk jij geregeld aan leuke doe-het-zelf projecten? En houd jij ervan om je handen uit de mouwen te steken? Dan doe je er goed aan om een goede klusoutfit te dragen. Dit biedt jou niet alleen comfort en veiligheid, maar het helpt ook om je werk beter te doen. Afhankelijk van het type klus kun je de beste werkoutfit samenstellen.

In dit artikel vertellen we meer over werkschoenen. Het belangrijkste tijdens het klussen is uiteraard veiligheid. Werkschoenen worden daarnaast steeds modieuzer en je kan deze dus goed combineren met een alledaagse outfit. Lees snel verder voor tips & advies.

Safety shoes bord

Werkschoenen voor buiten

Werk jij graag in de tuin? Tijdens het buiten klussen worden schoenen snel vies en nat, bijv. bij het onderhouden van de tuin. Om natte sokken te voorkomen, kunt je het best een werkschoen of werklaars nemen die vuil- en waterafstotend is. Ook kun je gaan voor een werkschoen die waterdicht is. Kies voor:

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Vuil- en waterafstotend
 • Waterdicht
 • Hoog model, zodat er geen aarde in komt

Het kan ook zo zijn dat je zowel binnen als buiten klust. Voorkom dat jouw vloer thuis een zanderige bedoeling wordt en ga instappers dragen. Je kunt ze zeer gemakkelijk aan- en uittrekken, dus je hoeft niet meer met jouw vieze schoenen naar binnen. Is jouw vloer toch vies geworden? Bekijk dan eens onze tips voor het schoonmaken van een houten vloer.

Werkschoenen schilders klussen

Hou jij je veel bezig met schilderen? Schilders dragen vaak witte kleding, zodat de witte verfspetters niet snel te zien zijn. Om deze reden zijn ook witte werkschoenen aan te raden. Bovendien moeten de werkschoenen veel grip bieden, voor het werken op ladders. Een schoen met SRC antislip normering is daarom zeer aan te raden. Deze antislipnorm verzekert jou van veel grip en zorgt ervoor dat jij niet uitglijdt op ladders of gladde ondergronden.

Zwarte hoge werkschoenen

Wil je een mooie werkschoen sneaker?

Moeten jouw werkschoenen puur functioneel zijn of wil je ook graag een mooie uitstraling? Je hebt werkschoenen met lompe uitstraling, maar je kunt ook gaan voor sportieve sneakers of nette schoenen met meer stijl. Waar jouw oude versleten klussneakers vaak geen grip meer bieden, kun je gaan voor een nieuw paar sneaker werkschoenen. Voordelen:

 • Uiterlijk van een gewone sneaker
 • Hoog loopcomfort
 • Ze voldoen aan de veiligheidsnormeringen
 • Je kunt een antislip normering (SRC) kiezen voor nog meer grip

Praktische werkkleding

Met alleen goede schoenen ben je er nog niet. Ook de kleding is er om klussen zo comfortabel mogelijk te maken. Koop werkkleding bij Werkschoenen.com. Bepaal wat voor soort werkbroek jij nodig hebt. Voor schilderklussen is het handig om veel zakken te hebben en als je veel geknield werk doet, zijn slijtvaste kniezakken aan te raden. Bedenk daarom wat jij nodig hebt voor jouw klus:

 • Heb jij veel of weinig zakken nodig?
 • Is stevig materiaal met hoog doekgewicht vereist?
 • Doe je veel geknield werk en zijn Cordura kniezakken geen overbodige luxe?
 • Heb je veel zakken nodig?
 • Werk jij graag in een korte of juist een lange werkbroek?

Meer hulp nodig bij het vinden van de beste werkschoenen? Ga dan naar Werkschoenen.com en doe de gratis keuzehulp-test.