Vijf vloertips voor jouw woning

Heb jij een huis gekocht en ben je op zoek naar een mooie vloer voor in de woonkamer? Tegenwoordig heb je ontzettend veel keuze in vloeren. Je ziet door de bomen bijna het bos niet meer. Daarnaast zijn er ook heel veel vloertrends. Met deze vijf tips helpen we je graag bij het maken van een keuze voor jouw vloer.

Houten vloer of parket

Houd je van natuurlijke materialen en wil je dit zoveel mogelijk in jouw huis toepassen? Dan is een houten vloer voor jouw woning in Zwolle een heel goede keuze. Over het algemeen zijn houten vloeren vrij kostbaar, maar wel erg duurzaam. Is dit qua budget niet helemaal haalbaar? Dan is een parket vloer een goed alternatief. De bovenlaag van een parket vloer is van massief hout, maar dan gecombineerd met een onderlaag van bijv. multiplex of vurenhout.

Tapijt op houten vloer

Tapijt leggen

Heb jij altijd last van koude voeten en wil je een vloer die altijd warm aanvoelt? Dan is tapijt leggen in Zwolle een goed idee. Tapijt voelt namelijk altijd warm, zacht en comfortabel aan. Qua stijl heb je met tapijt enorm veel keuze. Welke woonstijl jij ook toepast in jouw woning? Er is altijd wel een passend tapijt te vinden. Daarnaast werkt tapijt ook nog eens geluidswerend en isolerend. Ben je niet zo gediend van de stof die in tapijt blijft zitten? Dan hebben we nog drie andere vloertips voor jou.

Laminaat

Laminaat is een veel verkochte vloer. Deze vloersoort bestaat onder andere uit houtvezels, papier en kunststof en heeft vele goede eigenschappen. Zo heb je enorm veel keuze in kleuren, het is een betaalbare vloer, het is kleurvast, het kan goed tegen vocht en je kunt het eenvoudig zelf leggen. Daarnaast werkt laminaat een stuk minder dan hout en dat is wel net zo prettig. Wil je net voor iets meer kwaliteit gaan? Dan is een PVC vloer een betere keuze. 

Houten vloer

PVC vloer

PVC staat voor Polyvinylchloride, dit is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. De PVC vloer wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit, omdat zo’n vloer bijna niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer. Daarnaast heb je enorm veel keuze in kleuren en looks. Van houtnerf look tot betonlook. In vergelijking met laminaat kan een PVC vloer veel beter tegen vocht. En daarom ook geschikt voor jouw badkamer of wc. Het is wel iets duurder dan laminaat, maar je kiest dan wel voor meer kwaliteit. Want een PVC gaat ook nog eens langer mee dan laminaat.

Gietvloer

Ga je voor een echte industriele look? Dan is een gietvloer echt iets voor jou. Een gietvloer is een sterke vloer die lang mee gaat. Past een mooie betonlook bij jou of ga je voor een andere mooie kleur? Een groot voordeel van een gietvloer is dat het een moderne en tijdloze vloer is. En misschien wel het mooiste van alles, een naadloze vloer. Dus geen naden waar vuil in kan blijven zitten. Dat scheelt weer schoonmaken. Het is wel wat gevoeliger voor krassen in vergelijking met de andere vloeren die we hebben behandeld.

Dit waren onze vijf vloertips. Weet jij nu voor welke vloer je gaat in jouw nieuwe woning?