Wandkleed in je huis

De leukste manieren om een wandkleed in je interieur toe te voegen!

Steeds vaker zien we leuke en nieuwe accessoires in het interieur voorbij komen. Tegenwoordig zien we steeds vaker een wandkleed als muurdecoratie. Een wandkleed industrieel kan erg leuk zijn voor je interieur. Omdat nog niet heel Nederland een wandkleed heeft hangen, is het een zeer uniek item.

Daarnaast kun je er enorm veel leuke dingen mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een ophangsysteem er voor maken of kun je erg leuke combinaties maken. In dit blog bericht willen we je graag leuke manieren geven waarop je een wandkleed kan toevoegen aan je interieur!

Wat is een wandkleed?

Een wandkleed van Muurtje.nl is een zeer mooie decoratie voor je interieur. Je kunt het wandkleed namelijk gemakkelijk ophangen in de ruimte. Het wandkleed is geweven en zorgt voor een prachtige toevoeging.

Je kunt een wandkleed in verschillende soorten en maten verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een muurkleed gaan kijken die de hele muur kan bedekken. Daarnaast kun je ook een wandkleed kopen die veel kleiner is, om maar en gedeelte van een muur te bedekken.

Wandkleed

Waarom kiezen voor een wandkleed?

Het kiezen van een wandkleed kan voor veel verschillende redenen. Allereerst is een wandkleed natuurlijk een zeer mooie toevoeging aan het interieur.

Daarnaast zorgt het muurkleed ook voor een verbetering van de akoestiek in huis. Dit komt omdat het kleed de trillingen van geluid opvangt en verminderd. Hierdoor wordt het niet compleet teruggekaatst en kom er dus minder galm in de ruimte.

Daarnaast kan een wandkleed ook in vrijwel ieder interieur perfect passen. Dit komt omdat een wandkleed in bijna iedere woonstijl te koop is. Heb je bijvoorbeeld een modern interieur? Dan kan een wandkleed perfect fungeren als eyecatcher. Heb je echter een klassiek interieur? Dan kan een wandkleed ook perfect in een houtkleur opgehangen worden.

Maak een leuk ophangsysteem!

Het leuke aan een wandkleed is dat je veel verschillende mogelijkheden hebt om hem op te hangen. Je kunt er om deze reden voor kiezen om zelf een ophangsysteem te maken. Hiervoor kun je houten planken en een touw gebruiken.

Zorg dat je het wandkleed aan het hout bevestigt. Vervolgens kun je het hout aan touwtjes hangen aan de muur. Hierdoor heb je een eigen ophangsysteem gemaakt dat je direct in gebruik kunt nemen!

Wandkleed op rekje

Hang hem aan grote haken

Natuurlijk hoef je niet zelf helemaal in de weer te gaan met klussen. Je kunt het wandkleed ook op een makkelijkere manier ophangen. Dit hoeft echter helemaal niet te betekenen dat het minder mooi is. Zorg ervoor dat je twee grote haken koopt.

Vervolgens kun je twee touwen van het plafond naar beneden laten hangen. Het muurkleed kun je vervolgens aan de grote haken hangen. Hierdoor hangt het kleed dicht tegen de muur aan en kun je er goed van genieten. De haken zorgen ervoor dat het kleed stevig hangt en niet zomaar naar beneden kan vallen.

Geef je eigen creativiteit de vrijheid

Uiteindelijk kun je natuurlijk ook je eigen creativiteit los laten op het wandkleed, zo kan je bijvoorbveeld een wandkleed laten printen. Je kunt hem gemakkelijk ophangen, maar je kunt er ook je eigen stijl op los laten. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het uittekenen van een leuk idee over hoe je het wandkleed op kunt hangen.

Vervolgens kun je zelf verschillende materialen in huis halen en je eigen ophangsysteem ontwikkelen. Het is natuurlijk altijd het leukste als je er zelf veel werk in hebt gestoken. Op deze manier kun je het project helemaal naar je eigen hand zetten. Dit is altijd bevorderlijk voor de uitstraling van het hele interieur.