De voordelen van antisliptape voor traptreden

Iedereen zal ooit in zijn of haar leven wel eens van de trap gegleden zijn. Over het algemeen heb je geluk en kom je er met een aantal blauwe plekken of een pijnlijke rug vanaf. Toch gebeurt het nog vaak dat mensen er erger vanaf komen en er soms zelfs blijvend letsel aan overhouden.

Uitglijden op de trap is dan ook de belangrijkste oorzaak van ongevallen in het trappenhuis. Leuningen, verlichting en de juiste trede-afstand zorgen voor de nodige ondersteuning in op de trap, echter om de trap echt van goede veiligheid te voorzien is de juiste grip van groot belang.

Tip: je kan ook je trap renoveren, bekijk ons handige artikel.

Schoen op trap

Wat is antislip tape voor traptreden?

Trappen bestaan in veel verschillende soort en maten en kunnen naar wens gedecoreerd worden. Zo kunnen onbehandelde of geverfde traptreden enorm glad zijn. Er zijn verschillende manieren om meer grip te creëren op de trap.

Denk bijvoorbeeld aan trapneuzen of grove vloerbedekking. Een andere zeer doeltreffende en eenvoudige oplossing is het gebruik van antislip tape op de treden.

Antislip trap tape is een zelfklevende tape die gemakkelijk op de traptreden aan te brengen is. Het is dan ook ontwikkeld om intensief belopen te worden. De grove structuurkorrels op de tape dragen bij aan een langdurige antislip werking.

Daarbij is de tape in verschillende kleuren en soorten korrel beschikbaar, zodat het perfect in de stijl van de trap gepast kan worden. Naast de grip, zorgt de tape ook voor een contrast, wat ook bijdraagt aan de veiligheid van het traplopen. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een transparante versie, wanneer dit beter in de interieurstijl past.

Houten trap

Hoe breng ik de tape aan?

De antislip tape is gemakkelijk aan te brengen. Het is slechts van belang dat de traptreden droog en schoon zijn. Over het algemeen wordt de tape gebruikt op binnentrappen.

Wanneer er met de juiste omstandigheden rekening wordt gehouden is het ook mogelijk deze tape aan te brengen op buitentrappen. Houdt hierbij rekening met de temperatuur en vochtigheid voor de juiste hechting van de tape aan de treden.

Breng de tape op buitentrappen bij voorkeur aan in drogere periodes zodat je verzekerd bent van een goede hechting.

Tip: moet je jouw trap nog bouwen? Bekijk eens meer informatie omtrent bouwpakket trappen.

Conclusie

Antislip trap tape biedt een betaalbare en gemakkelijke oplossing voor grip op de trap, zowel binnen als buiten. Naast de veiligheid die door de antislip tape geboden wordt, zijn er genoeg variaties in de tape waardoor deze ook gemakkelijk bijdraagt aan een stijlvolle trap die past in de gewenste interieurstijl.

Voorkom ongelukken op de trap en verzeker jezelf van een veilig trappenhuis door gebruik van antislip tape.