Tips voor een kleine studentenkamer

Ga jij op kamers, maar heb je geen idee hoe je deze kleine ruimte handig in kan richten? Of wil je jouw zoon of dochter helpen bij het inrichten van een kleine studentenkamer?

Er zijn een heleboel handige tips om een kleine studentenkamer in te richten! Lees hieronder met welke handige oplossingen je meer uit een kleine studentenkamer haalt.

Opbergruimte aan de muur

In veel studentensteden zijn de studentenkamers erg klein. Het is daarom handig om zoveel mogelijk uit de hoogte te halen. Zo kun je meer kwijt op minder vierkante meters.

Hang bijvoorbeeld planken aan de muur waar je boeken of bakjes met spullen op kwijt kunt. Zet er hier en daar een foto, vaasje of kaarsje tussen en het ziet er ook nog eens gezellig uit. Je kunt ook voor kasten aan de muur gaan of een roede ophangen voor je kleding.

Bureau onder een bed

Maak ruimte onder je bed

In een studentenkamer is één meubel essentieel: het bed. Het is daarom handig om niet zomaar een bed neer te zetten, maar een bed waar je nog spullen onder kunt opbergen. Er zijn tegenwoordig heel veel bedden te koop met lades of maak zelf een pallet bed.

In de pallets kun je dan nog van alles kwijt, zoals boeken of vacuümzakken met kleding. Een hoogslaper is ook een goede optie. Onder het bed kun je dan nog allemaal andere meubels kwijt, zoals kasten, een bureau of een kleine bank.

Multifunctionele meubels

Omdat de studentenkamer klein is, is er maar beperkt plek voor meubels. Het is daarom handig als je op zoek gaat naar multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een tafel waar je zowel kunt eten als studeren. Je kunt ook zelf een tafel maken.

Het voordeel hiervan is dat je dan de perfecte afmetingen voor je tafel kunt gebruiken. Of maak een opklaptafel aan de muur. Als je deze dan niet gebruikt, klap je hem gemakkelijk op en neemt het geen ruimte meer in beslag. Ideaal.

Slaapkamer met bed en tv

Houd een kleine kamer licht

Nog een handige tip: houd een kleine kamer altijd licht! Hoe lichter de ruimte, hoe groter de kamer namelijk lijkt. Wil je toch een kleurtje op de muur, zorg dan voor een lichte kleur. Denk bijvoorbeeld aan lichte, natuurlijke kleuren of pasteltinten.

Laat overdag ook zoveel mogelijk daglicht binnen en zorg voor een lichte kleur gordijnen. Als je kamer een rommel is, oogt deze ook kleiner. De studentenkamer schoonmaken en regelmatig opruimen, is daarom ook belangrijk.