Welke verzekering heb je nodig voor je waardevolle bezittingen?

Iedereen loopt het risico dat hem of haar iets ergs overkomt. Sommige van deze risico’s zijn te overzien, andere hebben een grote impact en willen we daarom het liefst verzekeren. Je kunt het risico zelf niet laten verzekeren, maar de (financiële) gevolgen wel. Denk hierbij aan het vergoeden van de inboedel na een diefstal, de ziektekosten na een opname of een schade aan je woning na een brand. Door al deze risico’s te verzekeren kom je niet onverwacht voor hoge kosten te staan. Maar waar kun je, je nou het best voor verzekeringen? Wij hebben helpen jou uit de brand!

Laptop- en telefoonverzekering

Je laptop, telefoon, oordopjes, je neemt ze overal mee naartoe. Naar school of werk, je loopt dus met behoorlijk waardevolle spullen over straat, daarvan wil je niet dat ze kapot gaan of gestolen worden. Daarom is het altijd handig om zulke apparaten te laten verzekeren. Meestal wordt zo’n verzekering aangeboden bij de aanschaf van je product. Zo ben je volledig gedekt als er onverhoopt iets gebeurd met je spullen.

Huiskamer met bruine bank en keuken

De inboedelverzekering

Ga jij nou op jezelf wonen? Dan is een inboedelverzekering voor studenten aan te raden. De meeste inboedelverzekeringen dekken schade voor diefstal, brand, diefstal, storm of lekkage. Hoe uitgebreider je inboedelverzekering, hoe meer soorten schaden er worden vergoed. Nou heb jij dit als student waarschijnlijk niet allemaal nodig, dus met een goedkope inboedelverzekering zit je wel goed. Zo ben je toch verzekerd als er iets gebeurd met je huis en dek je jezelf in tegen onverwachte kosten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar wel verstandig om af te sluiten. Als er onverwacht iets gebeurd, kunnen de kosten hoog zijn. Die hoeft je dan niet (volledig) zelf te betalen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Denk aan lichamelijk letsel of materiële schade.

Autoverzekering

Heb jij nou je rijbewijs gehaald? Dan ben je misschien wel van plan om binnenkort een eigen auto aan te schaffen. Als je ver weg woont van je studie of werk kan een eigen auto erg handig zijn. Er komt wel een hoop kijken bij het hebben van een eigen auto. Je moet sowieso verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben. Maar er zijn ook nog aanvullende verzekeringen die zijn niet verplicht, maar die zijn misschien wel handig voor jou. Vooral als je jong bent kan er nog wel is een ongelukje gebeuren achter het stuur.

Zo, nu weet je precies welke verzekeringen handig en/of verstandig zijn om te hebben. Be safe!