Zelf meubels maken? 5 TOP ideeën voor DIY-meubels met pallets

Gebruikte pallets, daar kan een doe-het-zelver écht wel wat mee. Pallets zijn namelijk een leuk en goedkoop middel om allerlei meubels te maken. Door de manier waarop ze gemaakt zijn, zijn ze al lekker stevig en hoef je er niet veel aan te doen. Daarnaast geven ze een landelijke uitstraling!

Op hobbyprojecten houden we ervan om waardevolle artikelen te schrijven over doe-het-zelven. Dit keer een blog in samenwerking met de redactie van Woonleven.com: “Zelf meubels maken met oude pallets: 5 TOP ideeën ter inspiratie”.

DIY Idee 1: Een Koffietafel

Een koffietafel is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan de slag gaat met gebruikte pallets. Maar geloof ons: De pallets zijn er hartstikke geschikt voor. Perfect voor als je niet kunt vinden wat je mooi vindt. Deze kun je zo bewerken dat het precies bij jouw smaak past. Een tip voor de luie doe-het-zelver: Je kunt er ook simpelweg twee op elkaar plaatsen en klaar is kees!

Extra tip: Plaats de onderste pallet op wielen, zo kun je de tafel makkelijk verplaatsen als dat nodig is. Vergeet niet een wielen met remmen te kopen…. Anders wordt het vast en zeker een grote bron van frustratie. Ha-ha-ha.

In ons artikel over het maken van een houten tafel vindt je wellicht nog meer informatie en inspiratie!

DIY idee 2: Loungeset van pallets voor in de tuin

De plaats waar je misschien wel het vaakst gebruikte pallets terugziet. De loungeset!  Want een mooie loungebank voor in de tuin, daar zegt niemand nee tegen…. Een loungeset van pallets kun je tegenwoordig zelfs kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om deze zelf te maken.

Het is namelijk heel simpel, je hebt er enkel twee pallets voor nodig en een stapel kussens. Je kunt gaan voor een rechte rugleuning die haaks tegen de onderste pallet staat, maar in een kleine hoek zit je natuurlijk veel lekkerder. Geef de pallets een leuk kleurtje of een olielaagje en je bent klaar!

Wil je liever een simpel houten bankje maken in plaats van een riante loungeset? Bekijk dan ons handige artikel.

Pallet bloembak

DIY idee 3: Bloembak van pallets

DIY idee 3 is een bloembak van pallets!  Je kunt een mooie afscheiding in de tuin te creëren door een pallet op zijn kant zetten. Om het extra vrolijk te maken kun je hier bloemen of planten in zetten. Het enige dat je nodig hebt is wat tuinbouw plastic en tuinaarde. Prik wat gaatjes in het plastic en plaats het op de bovenste ‘laag’ van de pallet en doe er wat tuinaarde in. Je kunt nu jouw pallet bloembak gaan vullen!

EXTRA TIP: Wat je ook kunt doen is met een koevoet de tweede en vierde plank lostrekken, zo kun je nog meer plantjes erin zetten.

DIY Idee 4: Een palletbed

Nog een heel eenvoudig idee wat een prachtig resultaat oplevert: een bed van pallets. Je hebt hier slechts een aantal pallets voor nodig, afhankelijk van hoe groot en hoe hoog je het bed wilt maken. Deze zet je stevig vast aan elkaar en legt er een matras op en je bent al klaar. Het is wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de pallets splintervrij zijn. Eventueel kun je hiervoor ook kunststof pallets gebruiken.

DIY Idee 5: Decoratieve wand van pallets

Ook deze DIY is eigenlijk heel eenvoudig. Door een paar planken los te halen met een koevoet en deze plankjes terug te zetten op de lege plekken creëer je ruimte om allerlei leuke dingen zoals schilderijtjes, plantjes en andere leuke items op te zetten. Geef het een leuk kleurtje, hang het op en je bent klaar!

Leuk om te lezen? Bekijk meer blogs van Woonleven.com

Dit artikel is geschreven door de redactie van Woonleven.com. Een blogplatform over van alles en nog wat, dat te maken heeft met wonen, bouwen en lifestyle. Zo vindt je er handige blog over de kosten van personal training maar ook een blog over de nieuwste vloertrends. Ze hebben zelfs een hulpgids geschreven voor mensen die twijfelen tussen een camper of caravan.

Kom op, waar wacht je nog op: Check snel ook de website Woonleven.com