DIY Projecten Studentenkamer

Als student is een leuke en gezellige studentenkamer een must. Vaak wordt hierbij direct gedacht aan het inslaan van IKEA-producten, terwijl dit lang niet altijd het leukste resultaat geeft. Wij hebben een paar leuke ‘Do It Yourself’ projecten voor een studentenkamer op een rijtje gezet.

Meubels opfrissen

Als je meubels al een tijdje in je kamer staan, kan dat gaan vervelen. Met een paar simpele aanpassingen kun je jouw meubels opfrissen. Schuur houten meubels zoals je tafel en kastjes. Na een goede schuurbeurt kun je ze een nieuwe kleur geven waardoor de hele kamer meteen een andere sfeer krijgt. Als je handig bent kun je natuurlijk ook nieuwe meubels maken.

Zo kun je verschillende meubels van pallets maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bed of salontafel van pallets? Lekker stevig, makkelijk om te maken en ook nog eens goedkoop!

Als student zijnde ben je waarschijnlijk vaak in een kroeg te vinden. Haal dat kroeggevoel in huis met een aantal barkrukken. Barkrukken nemen niet alleen minder ruimte in beslag als normale stoelen, het creëert gecombineerd met een bartafel ook direct een andere sfeer in je kamer.

Groen in huis

Ben jij handig en wel toe aan wat meer groen in huis? Begin dan aan een DIY-project voor eigen plantenbakken. Planten zijn een echte must in je studentenkamer; ze zorgen voor zuurstof, concentratie en rust. In een paar simpele stappen heb jij zo je eigen plantenbakken gemaakt en is je huis of studentenkamer weer wat groener. Kies mooie en makkelijke planten voor in je studentenkamer en plant ze in je plantenbak!

 Sla spullen in bij de bouwmarkt en ga aan de slag:

  1. Regel vlondertegels en zaag hier de gewenste afmetingen af voor jouw plantenbak.
  2. Schuur de randen om splinters in je vingers te voorkomen.
  3. Bevestig de vier kanten aan elkaar vast met schroeven, zodat er een bak ontstaat. Doe hierbij de onderkant als laatste.
  4. Bevestig de poten aan de onderkant.
  5. Bekleed de binnenkant met worteldoek en niet dit vast met een nietpistool.
  6. Klaar is je plantenbak!

Muurdecoratie

De muren decoreren is een superleuk DIY-project voor iedereen. Begin met het veranderen van de kleur op je muren. Ga voor een warm of koud kleurenpalet en geef je kamer op deze manier wat meer sfeer en gezelligheid. Je kunt natuurlijk de hele muur dezelfde kleur geven, maar dat is wel erg standaard. Het is bijvoorbeeld veel leuker om de onderste helft in een knalkleur te verven en het daarboven rustig te houden. Of ga voor een paar gekleurde, horizontale banen op de muur. Daarnaast kun je de muur decoreren met fotolijsten of zelfgemaakte fotoslingers. Print je favoriete foto’s en afbeeldingen uit en hang deze op aan een fotoslinger aan de muur. Hang er nog wat lampjes omheen en je hebt je eigen DIY-muur!