Welke eisen stel jij aan een nieuw servies?

Er zijn van die dingen die je enigszins lukraak koopt omdat ze andere artikelen moeten vervangen. Maar die willekeur is niet op servies van toepassing.

Denk bijvoorbeeld aan je kleding: moet die puur en alleen functioneel zijn of heb je liever dat jouw persoonlijke stijl en voorkeuren daar ook nog een beetje in terugkomen? Nou, wij zouden het wel weten, hoor. Uiterlijk is hier minstens zo belangrijk als wat je allemaal met het servies kunt. Jouw eet- en koffietafels dienen toch gevuld zijn met borden, schotels, schalen, koppen, karaffen en kannen die helemaal opgaan in jouw interieur? Maak daar dan werk van! Jouw gasten moeten zich kunnen herkennen in alle designkeuzes die jij maakt. En jijzelf natuurlijk ook.

Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waar moet je allemaal op letten wanneer jij een nieuw servies gaat kopen? Wij hebben enkele belangrijke voorwaarden voor je samengevat.

Kwaliteit

Op je portemonnee letten is heel goed voor je financiën. Op korte termijn dan. Want waarom zou je heel vaak betalen voor iets wanneer je er ook met één enkele aankoop heel goed vanaf komt? Dus dan mag je ook wel een beetje in je buidel tasten, helemaal wanneer je er behoorlijk zeker van mag zijn dat jouw servies in perfecte staat blijft zolang je er maar goed mee om gaat. Het verschil merk je, want sommige borden en glazen worden na slechts enkele keren afwassen al heel dof, wat het resultaat is van een onomkeerbaar proces. Dus koop je dan liever iets van een naamloze fabrikant waarvan je niet op aan kunt of wend je je dan toch maar tot een kwaliteitsmerk als Eva Solo? Voor ons is dat eigenlijk niet eens een vraag.

Let er hoe dan ook wel op dat wat je koopt wel of niet in de vaatwasser mag. Anders ben je wel heel erg duur uit.

Gebruiksvriendelijkheid

Misschien heb je wel eens van die hele schattige kopjes gezien met van die piepkleine oortjes. Ze zijn niet voor kinderen bedoeld maar toch nauwelijks met enige mogelijkheid vast te pakken. Of van die thee- en koffieglazen die juist helemaal geen hebben en waar je moeiteloos je vingers aan brandt. In plaats daarvan raden we je aan te kiezen voor servies waarvan de makers overduidelijk rekening hebben gehouden met gebruikers. Bijvoorbeeld door dubbelwandige glazen te maken, waarmee wordt gezorgd voor isolatie.

Sfeer

Het totaalplaatje van een aantrekkelijk interieur bestaat uit zo veel onderdelen. En servies hoort daar gewoon bij. Wanneer je voor de juiste koppen, schotels, glazen en borden kiest in kleuren die bij hun directe omgeving passen, omt dat de sfeer zeker ten goede. We droegen net Eva Solo al aan. Dat doen we nu nog eens, omdat de meeste artikelen van dit kwaliteitsmerk neutraal van kleur zijn en dus overal in opgaan! Jouw middag of avond met bezoek kan hierdoor niet meer stuk.