Een Kunsthaag in een houten overkapping

Heeft u net een nieuwe houten overkapping laten zetten en dan ontdekt u dat het niet helemaal af is. Ook klinkt het wat hol door de vlakke wanden die geluid weerkaatsen als u een gesprek voert. Een kunsthaag gaat daar verandering in brengen.

Naast dat u natuurlijk groen aanbrengt in de ruimte, werkt u gelijk aan de akoestiek. U zal merken dat de kunstbladeren uitstekend geluid dempen. Maar het belangrijkste is dat de groene tinten direct een positief effect op de sfeer in uw tuin heeft.

Tuinoverkapping van Douglas hout

Een kunsthaag is een uitstekende match met de warme kleuren van Douglas hout. Net als steen is Douglas hout een natuur product die veel in de tuin te vinden zijn. Een combinatie met de groene kleuren van een kunsthaag is daarom prima te maken.

Ook de duurzaamheid van deze materialen maakt de producten zeer aantrekkelijk om in de tuin te gebruiken. Een andere veel gebruikte kleur in een tuinoverkapping is antraciet in de vorm van bouwbeslag of glazenwanden op een rail.

Tip: check Kunsthaagvoordeel voor meer informatie!

Loungeset in veranda

Verschillende soorten houten overkappingen

Er zijn veel modellen overkappingen beschikbaar de markt. Bij de open modellen zonder glaswand kunt u na de winter last hebben van ingewaaide bladeren of ander vuil uit de tuin. Voor de kunsthaag is dat geen probleem.

Met een stoffer of een hogedrukspuit kunt u de plantenwand eenvoudig schoon spuiten. U kunt een kunsthaag ook aan de buitenzijde toepassen. Met speciale zwarte korte schuttingschroeven zijn de matten snel en stevig vast te zetten tegen het hout.

Kunsthaag met bloemen

Naast kunsthagen die alleen groene tinten hebben. Zijn er ook meer kleurvolle modellen op de markt. De trend van de laatste jaren zijn gele en rood bruine kleuren. De bladeren of bloemen combinatie in deze kleuren maakt de kunsthaag fris en levendig. Zeker in de donkere delen van de overkapping zeer aan te bevelen.

Naast de kleur keuze is ook de bladvorm en grootte heel erg bepalend voor het zicht. Een groter blad geeft namelijk meer schaduw werking in de kunsthaag. Hierdoor lijkt de haag realistischer en ziet de plantenwand door het draaien van de zon iedere minuut van de dag anders uit.

Monteren van een kunsthaag in een overkapping

De 50×50 cm en 100×100 cm panelen kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot meerdere vierkante meters. Zo kunt u iedere gewenste maat en vorm te maken. Veel gebruikte montage methodes tegen hout zijn schroeven of nieten.

Met een handtacker kunt u snel en eenvoudig de kunsthaag vastzetten. Wij adviseren in dat geval wel roestvrijstalen nieten te gebruiken.