Keukentegels; alle informatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Of wil je jouw huidige keuken een update geven? Je kan je keuken eenvoudig een nieuwe look geven door nieuwe of andere keukentegels. Of dit nou op de muur of op de vloer is, ze geven je kijken direct een andere en de gewenste look.

Keuken tegels geven je keuken net dat beetje extra. Of het nu gaat om een grote of kleine keuken, de juiste keukentegel kan een wereld van verschil maken. Hier vind je meer informatie over de huidige trends in vorm en kleur als het gaat om keukentegels.

Plus tips & ideeën voor het installeren en opfrissen van je keuken.

Het is belangrijk dat je bewust bent van wat er mogelijk is als het gaat om keukentegels. Je kunt tegenwoordig kiezen uit een breed scala aan stijlen, vormen en kleuren die je ervoor kunt zorgen dat je keuken eruitziet zoals jij het graag wilt.

Hier vind je ideeën over hoe je de look en feel van je keuken helemaal kunt updaten met de juiste tegels. Bekijk ook eens ons artikel over de musthaves van een keuken voor wat meer inspiratie.

Witte keuken met zwarte muurtegels

Welke stijl past bij mijn keuken?

De stijl en het ontwerp van je keuken tegels hangen af van de look die je wilt creëren voor je ruimte. Bedenk waarom je ze vervangt, of waarom je een andere look probeert, dat geeft meestal al aan welke stijl het beste bij je past.

Denk ook na over het materiaal en de kleuren die hierbij passen in vergelijking met je keukenmeubelen, beplating, vloeren en ramen.

Ook is het belangrijk om een tegel te selecteren die past bij andere onderdelen van je keukendesign; zoals aanrechtbladen, werkbladen, apparaten en verlichting.

Wat zijn de belangrijkste trends in vloertegels?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende trends in tegelontwerp. Populaire keuken tegeltjes gaan van bedrukt tot eenvoudige, matte aardetinten. Glans, afwerking en patronen kunnen ook variëren, afhankelijk van de stijl of het thema waar je naar op zoek bent.

Sommige stijlen zijn rustiek boerenlands met ingewikkelde decoraties en andere zijn modern met rechthoekige designs.

Daarnaast blijven hexagonale tegels ook zijn trend doorzetten. Wat voor ontwerp u ook kiest, let erop dat het past bij de rest van uw keukendesign voor eenvoudige coherentie.

Blauw grijs kookeiland

Hoe kies ik de juiste tegelvorm?

Voorkeur in de vorm van tegels die u wilt kiezen, hangt af van verschillende factoren, zoals het thema of het ontwerp dat je wilt creëren. Rechthoekige tegels zijn populair omdat ze vaak makkelijk passen bij een minimalistisch ontwerp en hebben de neiging om ruimte goed te definiëren.

Tegels met een rode-kleien of paarse glazuur worden vaak gebruikt om een klassieke look toe te voegen aan uw keukenvloer. Hexagonale patronen zijn populair bij mensen die willen experimenteren met designs en texturen geïnspireerd door antieke architectuur.

Hoe installeer ik eenvoudig tegels?

Installeren van keuken tegeltjes is een heel eenvoudig proces dat u kunt doen, zelfs als je geen professionele installateur bent. Bekijk onze tips omtrent verantwoordelijk klussen om op een goede manier aan de slag te gaan.

Voordat u begint, is het belangrijk om de juiste materialen en gereedschap voor de taak te verzamelen.

Gebruik normale slijptollen zoals rubber mallet, notched trowel, tegelsnijder of diamantschijf voor precisiewerk. Bepaal ook wat voor soort lijm u nodig heeft afhankelijk van ondervloer of wandoppervlak dat u gaat bedekken.