Ergonomische werkplek creëren

Steeds meer mensen werken thuis, het is makkelijk, veilig en scheelt reiskosten. Toch is het wel belangrijk dat je goed kunt werken. Daarom geven wij je wat tips om zo goed mogelijk te kunnen werken.

Pas de hoogte van je scherm(en) aan

Werk je op een laptop? Dan is deze tip extra belangrijk voor jou. Bij een laptop ben je namelijk continu naar beneden aan het staren, dit is enorm slecht voor je nek, rug en houding in het algemeen. Als je op je laptop wilt blijven werken, regel dan een extern toetsenbord en zet je laptop op een verhoging. Plaats hem bijvoorbeeld op een blok hout of een stapel boeken. Op die manier kun je recht voor je uit kijken en dat is lang niet zo belastend voor je nek.

Gebruik de juiste apparatuur

Regel een goede bureaustoel. Een goede bureaustoel moet op de juiste manier je rug ondersteunen en zo je houding bevorderen. Wieltjes onder een bureaustoel zijn ook altijd fijn. Zo kun je namelijk gemakkelijk gaan verzitten. Als jouw stoel dit nog niet heeft, kun je kijken op WielenOutlet. Hier koop je fijne wieltjes voor je bureaustoel voor een kleine prijs.

Neem regelmatig een pauze

Geef jezelf regelmatig even rust en kijk dan ook bewust even niet naar je scherm. Probeer minimaal drie keer per dag even van je bureau weg te stappen. Ga dan even lekker bewegen, maak een kleine wandeling, of doe wat rek en strek oefeningen. Op die manier geef je je spieren even rust en zorg je ervoor dat ze niet vast gaan zitten na al die uren in dezelfde houding.

Ga af en toe eens staan

Koop een bureau dat je omhoog en omlaag kunt zetten. Zo kun je af en toe je bureau eens even omhoog draaien en erachter gaan staan. Staand werken is helemaal geen verkeerd idee en kan, zeker als je dit afwisselt met zittend werken, heel positief voor je houding en spieren zijn.