Een dakkapel plaatsen

De ideale manier om meer ruimte te creëren kan zijn door een dakkapel te plaatsen. Ziet er mooi uit en creëert de ruimte die je wilt op je slaapkamer of bijvoorbeeld op je zolder! Maar bij een dakkapel plaatsen komt meer kijken dan je denkt. Daarom leggen we je precies uit wat je kan verwachten. 

Materiaal

Wanneer je voor een dakkapel gaat kijken, zijn er verschillende materialen waar je uit kan kiezen. Je kan onder andere kiezen uit hout en kunststof dakkapellen. Waar je voor kiest, heeft natuurlijk invloed op het uiterlijk van je dakkapel, maar ook op het onderhoud. Elk materiaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen.  

Dakkapel van hout

Een voordeel van een houten dakkapel is dat het echt enorm mooi is. Het heeft een warme natuurlijke uitstraling die sommige andere materialen niet hebben. Ook kun je een houten dakkapel zo kleurrijk maken als dat je zelf wil, hout is namelijk makkelijk te schilderen! Nog een voordeel van hout is dat als het kapot is, het makkelijk te vervangen is! Wel een groot nadeel van hout is dat het best wat onderhoud nodig kan hebben. Mocht je dit niet erg vinden, dan raden we je zeker aan een houten dakkapel te nemen! 

Kunststof 

Kunststof is wat minder plezierig voor het oog dan hout maar het is wel een stuk praktischer. Kunststof heeft zo een levensduur van ongeveer 50 jaar en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Ook biedt kunststof goede geluid en warmte isolatie. Mocht je meer praktisch willen dan esthetische aspecten, dan is een kunststof dakkapel ideaal voor jou! 

Veiligheid

Bij het zetten van een dakkapel, is het enorm belangrijk dat dit veilig gebeurt. Let er bijvoorbeeld op of jij wel veilig bent tijdens het monteren van de dakkapel. Dakkapellen plaatsen gebeurt op een paar meter hoogte. Je moet er dus voor zorgen dat je goed bij het dak kan en veilig en stevig staat om hem te monteren. Zorg daarom voor een goede steiger. Je kan goede stevige rolsteigers kopen bij rolsteiger.net. Zo blijf je veilig en komt de dakkapel heelhuids boven. Ook voor het onderhouden van een steiger of ander werk aan het dak is een rolsteiger goed te gebruiken. Denk bij dit werk natuurlijk ook aan andere veiligheidsmiddelen zoals de juiste werkschoenen en handschoenen.

Bereid jezelf voor

We kunnen je enorm veel vertellen over het veilig plaatsen van een dakkapel, maar het belangrijkste blijft toch wel gewoon dat je je moet voorbereiden op een zware klus die best wel even kan duren. Het is niet makkelijk om een dakkapel er op te zetten maar uiteindelijk werpt het zijn vruchten echt af.