Nieuwe deurklinken of deurknoppen

Het zijn wellicht geen producten die je dagelijks bezig houden maar onbewust wel van groot belang zijn. We hebben het natuurlijk over deurklinken. Een deurklink wordt voornamelijk geplaatste vanwege zijn functie, het maakt het wonen in je woning natuurlijk wat makkelijker. Toch kan een deurklink een groot verschil maken in de uitstraling van jouw woning.

Bij een zorgvuldige keuze zal de juiste deurkruk de uitstraling van een interieur benadrukken en tegelijkertijd functionaliteit toevoegen aan het interieur. In dit artikel verkennen we de beste stijlen, kleuren en afwerkingen die verkrijgbaar zijn, samen met belangrijke overwegingen om u te helpen de beste deurkrukken voor uw huis te kiezen.

Wil jij dus een nieuwe deurklink kopen? Hier moet je op letten!

Deurklinken

Deurklinken worden gezien als de makkelijkste en meest gebruiksvriendelijke optie. Hierdoor zie je in nagenoeg alles huizen dan ook deurklinken. Je zal het wellicht niet denken, maar deurklinken zijn er in enorm veel soorten en maten bestellen. Variëren in vorm, formaat en functies zijn er meer mogelijkheden dan je verwacht.

Met een horizontale hendel die op een achterplaat is bevestigd, kunnen deurklinken omhoog en omlaag worden getrokken om de toegang tot een ruimte te openen of te sluiten. Dit gebruiksvriendelijke ontwerp is geschikt voor zowel woningen als bedrijfsruimten, terwijl de grotere afmetingen een stijlstatement in elk interieurontwerp kunnen creëren. 

Deurklink op een blauwe deur

Deurknoppen

Het eenvoudige, ronde ontwerp van een deurknop biedt een fijner en compacter accessoire dat het best kan worden gebruikt voor een ingetogen look. Het draaimechanisme dat de deuropening opent en sluit, kan zowel aan de linker- als aan de rechterkant worden gemonteerd voor extra flexibiliteit. Deze stijl wordt dankzij zijn tijdloze aantrekkingskracht ook vaak aangetroffen in kantoorgebouwen. 

Toch zijn deurknoppen zeker niet altijd ingetogen en heb je ook hier enorm veel keuzemogelijkheden. Bekijk bijvoorbeeld eens ons artikel omtrent de kleurtrends van 2021 voor wat inspiratie. Ook je deurklink of deurknop dien je natuurlijk te combineren met de rest van je huis. De onderstaande afbeelding zegt wat ons betreft genoeg!

Gouden deurknop op een rode deur

Maak de juiste keuze

Deurknoppen zijn een vrij eenvoudig onderdeel van het leven. De deurknop die u koopt is misschien niet iets waar u elke dag over nadenkt, maar toch is het vinden van de juiste deurknop belangrijk. Een goede deurknop kan uw huis veiliger maken, ervoor zorgen dat iedereen in huis het juiste niveau van privacy krijgt, en wat extra stijl aan uw kamers toevoegen.