Acapulco stoelen – Originele Mexicaanse stoelen

De naam zegt je wellicht niet zoveel, de acapulco stoel, wanneer je de foto’s ziet dan weet je echter genoeg. De acapulco stoel is de laatste jaren namelijk enorm populair en in steeds meer huishoudens terug te vinden.

Het speelse design van de stoel biedt een meerwaarde aan ieder interieur, tuin of balkon. De uit Mexico komende acapulco stoel laat iedere ruimte ruimer ogen en zit enorm comfortabel.

In dit artikel vertellen we meer over de originele Mexicaanse acapulco stoelen, van de verschillende varianten tot aan de verkrijgbaarheid.

Zwarte acapulco stoel

De oorsprong van de stoel

Zoals gezegd komt de acapulco stoel oorspronkelijk uit Mexico en om precies te zijn uit Mexico Stad.

De stoel is vervaardigd met behulp van duurzame technieken en is hierdoor helemaal up-to-date volgens de huidige standaarden. De zwarte Acapulco stoel is vrijwel volledig gemaakt van gerecycled pvc en bij alle stoelen worden de restanten hergebruikt voor de productie van nieuwe Acapulco stoelen. Zo is er erg weinig afval. De zitting is handgeweven met behulp van pvc-koord, iedere stoel is dus net zo uniek als het design.

Omdat het pvc uv-bestendig is, kunnen de acapulco stoelen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dit alles maakt de stoelen recyclebaar, duurzaam en dus een ideale langetermijninvestering.

De verschillende varianten

Acapulco stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, hierbij kunnen de stoelen variëren op basis van bijvoorbeeld kleur of materiaal. Hieronder vertellen we meer over deze verschillende varianten.

  • Authentiek: De klassieke versie van de acapulco stoel, dit is de originele Mexicaanse acapulco stoel.
  • Tweedelig: De tweedelige variant is afneembaar en bestaat uit twee delen, de poten en de zitting. Hierdoor kan de stoel makkelijker getransporteerd en opgeslagen worden.
  • Veelkleurig: De authentieke stoel bestaat uit één kleur, het is echter mogelijk om voor een stoel te kiezen die uit meerdere kleuren bestaat.
  • Lederen editie: De klassieke stoel is vervaardigd van pvc-koort, het is echter ook mogelijk te kiezen voor een lederen stoel.
  • Babystoel: De acapulco stoel is ook verkrijgbaar in een kleiner formaat, ideaal voor de kleintjes thuis.
  • Schommelstoel: Ook is de stoel verkrijgbaar als schommelstoel, ideaal voor als je niet stil kan zitten of voor de ouderen onder ons.
  • Hangstoel: Een van de favorieten, de acapulco hangstoel. Deze kan gemakkelijk bevestigd worden aan een plafond en zodoende kan je lekker schommelen met je favoriete stoel.
  • Sofa: De acapulco sofa is geschikt voor maximaal twee tot drie personen. Leuk als setje met een aantal losse stoelen.
  • Zonnebed: Voor degene die lekker lui wilt zonnen is er het acapulco zonnebed, ideaal voor in je tuin.
  • Maatwerk: Het is tot slot ook mogelijk om voor maatwerk te kiezen en je eigen acapulco stoel te ontwerpen.

Een acapulco stoel is zeer gemakkelijk te onderhouden, in tegenstelling tot andere meubelsoorten. Bekijk eens ons artikel over het onderhouden van een stoel of bank voor meer informatie.

Geel oranje acapulco stoel

Silla Acapulco

Bij Silla Acapulco vind je naast een groot en kleurrijk assortiment aan originele Acapulco stoelen ook een ruime keuze aan eetkamerstoelen, zonnebedden en Acapulco  hangstoelen. Je kunt er zelfs je eigen Acapulco stoel ontwerpen, geheel naar eigen smaak!

De stoelen van Silla Acapulco, zoals de Acapulco Sunset stoel, zijn van zeer hoge kwaliteit waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd, zowel bij intensief gebruik binnen als buiten. Mocht je stoel onverhoopt toch kapot gaan, dan biedt Silla Acapulco ook losse koorden aan om je stoel te repareren.