5 tips om jouw studentenkamer op te pimpen

Heb je eindelijk een studentenkamer gevonden, maar ben je toch niet niet helemaal enthousiast over uitstraling? Dan is het tijd voor een make-over. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je thuisvoelt op de kamer waar je constant zult verblijven. Met deze 5 tips kun je eigenlijk elke kamer wel gezellig maken.

Kleuren

Nummer 1 en gelijk de allerbelangrijkste is het gebruiken van kleur. Kies een warme kleur uit en verf hiermee een muur. Warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer. Laat deze kleur of afgeleide tinten van deze kleur dan ook op andere plekken in je kamer terugkomen zoals in vaasjes, kussens, kaarsen etc.

Kussentjes

Je hebt natuurlijk altijd al een kussen op je bed liggen, maar het is leuk om nog kleine sierkussens op je bed te leggen in verschillende kleuren of prints. Kussens zorgen voor een cozy look en het zit lekker comfortabel. Zorg er wel voor dat je kleurtinten gebruikt die op andere plekken voorkomen in je kamer, zodat het een geheel blijft.

Slaapkamer met lampjes

Licht

Als er een ding veel invloed heeft op een gezellige uitstraling zijn het lampjes. Zet meerdere kleine lampjes neer met een warme gele kleur. Wanneer je wit licht gebruikt wordt het erg kil. Zet niet je grote lamp aan, maar doe verschillende kleine lichtjes aan… Je zult zien dat dit een enorm verschil maakt. Je kunt ook gebruik maken van kaarsjes voor gezellig licht.

Planten

Planten staan altijd leuk in een kamer. Het geeft weer net wat meer kleur en laat zien dat er aandacht besteed is aan de inrichting. Heb je geen zin om je planten te verzorgen? Schaf dan neppe planten aan. Je hebt tegenwoordig steeds meer nep planten die net echt lijken.

Accessoires voor aan de muur

Accessoires aan de muur maken een enorm verschil. Je kunt ook hier weer veel gebruikte kleuren laten terugkomen. Hang bijvoorbeeld een houten plank op en zet hier wat fotolijstjes, kaarsen of vaasjes op. Of maak een leuk schilderij met de kleuren van jouw kamer. Ook kun je grote fotolijsten bestellen met een uitgekozen poster erin. Tip: scoor jouw accessoires goedkoop tijdens de black friday deals.

Na deze tips herken je jouw kamer niet meer terug… Tip: het is handig om voor je mooie studentenkamer een inboedelverzekeringen voor studenten af te sluiten. Geniet van je kamer vol gezelligheid en veel succes met het pimpen!