Inspiratie 15x steenstrips

Met steenstrips geef je je interieur een echte vintage look, waardoor deze vorm van wandbekleding aan populariteit wint. Daarnaast zijn steenstrips dun en zeer snel te plaatsen. Tegenwoordig zijn de steenstrips verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en materialen. Vandaar vonden wij het wel eens tijd om een reeks aan steen- en natuursteenstrips op een rij te zetten zodat jij eenvoudig kunt bepalen welke variant het beste in jouw interieur past. Verder dijken we dieper in de soorten steenstrips er verkrijgbaar zijn, hoe je deze bevestigd en waar.

Soorten steenstrips

In de basis heb je drie manieren om je wand te bekleden met bakstenen of natuurstenen profiel. De eenvoudigste en tevens goedkoopste manier is middels het plaatsen van (foto) behang. Een andere manier zijn het plaatsen van kant-en-klare steenstrips van gips of beton. Als laatste kun je kiezen om losse (bak)steentjes te plaatsen, let op je moet deze dan nog wel zelf voegen. Hiervoor zul je echt een vakman moeten inschakelen wat deze optie weer duurder maakt. Ben je op zoek naar een stukadoor? Dan zijn er genoeg online klushulp diensten beschikbaar die je voor een zacht prijsje hulp kunnen bieden. Hieronder geven we de voor- en nadelen van alle drie de opties.

Steenbehang

Wanneer je hoge kwaliteit steenstrips fotobehang koopt, zie je van afstand nauwelijks verschil met een echt stenen muur. Echter wanneer je schuin op de muur kijkt of van dichtbij zal deze manier van decoratie je verrassen of juist tegenvallen. Afhankelijk van je budget kan het een slimme keus zijn.

Voordelen

 • Eenvoudig zelf te plaatsen
 • Voordelige optie
 • Geen viezigheid in je woning tijdens montag

Nadelen

 • Vlakke wand benodigd
 • Van dichtbij ziet het er ‘nep’ uit

Kant-en-klare (natuur)steenstrips

Deze steenstrips bestaan uit platen waarin de stenen en voeg middels in mal in gips of beton zijn gedrukt. Hierdoor heb je wel een echt 3D effect van een stenen muur maar zal je wel de naden van de platen blijven zien. Het bevestigen van deze kant-en-klare steenstrips kan middels speciale tegellijm of bijvoorbeeld high-tech kit. Let op bij aanschaf of het steenstrips voor binnen of steenstrips voor buiten betreft.

Voordelen

 • 3D effect
 • Voelt als een echte stenen muur
 • Eenvoudig te bevestigen, geen vakman nodig

Nadelen

 • Naden blijven zichtbaar
 • Afhankelijk van de leverancier zijn patronen zichtbaar

Losse steentjes

Voor het beste en meest realistische resultaat kun je een wand bekleden met losse steentjes. Dit vergt echter de enige handigheid omdat je bij bijvoorbeeld een bakstenen profiel zelf voor de regelafstand moet zorgen zodat deze later gevoegd kunnen worden. Deze manier van steenstrips plaats wordt veelal uitgevoerd door speciale aanbieders.

Voordelen

 • Niet van een echte bakstenen muur te onderscheiden
 • Geen patroon, zeer natuurlijk

Nadelen

 • Vakman nodig om te plaatsen
 • Relatief duur

Inspiratie opdoen?

Een trendy stenen muur is waarschijnlijk slechts een onderdeel van de droomwoning die jij wilt realiseren. Als je als “zelfbouwer” meer inspiratie zoekt kun je ook goed terecht bij Zelfbouwinnederland.

Voor de verschillende mogelijkheden om een wand te bekleden voor een trendy stenen muur. Kunnen we wat inspiratie geven door onderstaande voorbeelden.

#1. Dit is de klassieke halfsteensverband steenstrips met baksteen. Deze versie is vaak te krijgen in alle drie de manieren van bekleden.

#2. Een lichtere steensoort met halve stenen in het patroon voor een retro look.

#3. Steeds populairder worden de vintage steenstips, de oudere stenen geven een rustieke sfeer.

#4. Donkere stenen met nauwelijks een voeg ziet er ‘clean’ uit. Misschien is dit is voor jouw interieur?

#5. De robuust-ogende stenen muur met variaties in steengrootte.

#6. Deze variant heeft de looks van een binnenmuur, alwaar de voeg nog uit de steen komt en niet afgewerkt is. Dit geeft juist een robuuste en stoere uistraling.

#7. Een nog deels gestucte muur, dit effect valt na te bootsen doormiddel van plamuur, tegellijm of simpelweg stucwerk.

#8. Een wit geschilderde muur geeft een rustige uitstraling.

#9. Een naadloze rode muur, gewaagd maar kan zeker mooi staan in combinatie met geschikt meubilair.

#10. Steenstrips met natuursteen hebben meestal geen vaste vorm en zijn vrijwel voegloos.

#11. De klassieke stapelsteen is te herkennen doordat een horizontale naad nooit recht doorloopt.

#12. Een strakke variant van een natuurstenen muur met rechthoekige stenen.

#13. Natuurstenen bekleding is vaak afwijkend van elkaar, hier zie je verschillende diktes.

#14. Een grijs-brons-beige look voor deze natuurstenen muur. Een echte chique uitstraling.

#15. Last but not least, een zeer wilde maar gaaf ogende natuursteen muur.

Succes met het uitzoeken van jouw stenen wandbekleding!