Zelf Pizza Maken

Hoe maak je zelf een pizza? Welke ingrediënten kun je op een zelfgemaakte pizza doen? Allemaal belangrijke vragen waar wij je antwoord op gaan geven! Ja, ook een kok kan je als hoe-het-zelver zien!

Bij het maken of eten van een pizza zijn er veel verschillende mogelijkheden in beleg. Als eerst heb je keuze uit een Amerikaanse of Italiaanse pizza. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Daarnaast verschilt het ook wat voor beleg jij op jouw pizza wilt hebben. Wil jij lekkere pizza’s maken dan begint het allemaal bij een goede bodem. Monte Pizza Crust biedt pizzabodems aan met een goede kwaliteit.

Soorten pizzadeeg

Je kan pizza bestellen, kopen in de supermarkt, zelf maken of uit een kant-en-klaar pakket maken. Er is een verschil tussen een pizza uit de koel- of vriesvak. Misschien gaat je voorkeur wel uit naar een pizzabodem met saus die je zelf kunt beleggen. Of wil je zelf pizza’s gaan maken maar vind je het te veel werk om de bodem ook nog te moeten maken.

Dan kan je ervoor kiezen om een kant en klare bodem te kopen. Sommige mensen maken liever hun eigen bodem maar dit neemt natuurlijk wel weer meer tijd in beslag.

De verschillende ingrediënten die op een pizza gedaan worden

Op een pizza kan je een hoop ingrediënten doen, het is maar het wat jouw smaak is. Je kan de gekste dingen nog niet bedenken, al helemaal wanneer je samen met je kids een pizza gaat maken.

Kaas

Er worden een hoop verschillende kaassoorten gebruikt op een pizza. Denk aan: mozzarella kaas, Goudse kaas, parmezaanse kaas en een veganistische kaas. Al deze soorten kaas kunnen gebruikt worden. Mozzarella wordt het vaakst gebruikt en is het meest standaard. Je kan er ook voor kiezen om de kaas soorten door elkaar te doen. Het ligt er maar net aan welke kaassoort jouw voorkeur heeft.

Groenten

Ook wordt er vaak gekozen om groente op de pizza te leggen. Denk aan: courgette, paprika, ui of champignons. Het kiezen voor groentes op de pizza maakt jouw pizza gezonder, dan wanneer jij een pizza neemt met alleen maar vlees erop.

Vleeswaren

Vleeswaren zoals, ham, bacon of worst zijn ook geschikt op een pizza. Niet alleen vleeswaren kunnen op jouw pizza, maar ook vissoorten. Niks is te gek en het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. 

Verschillende sauzen

Naast verschillende ingrediënten op de pizza kun je ook verschillende sauzen gebruiken om je pizza mee te beleggen. Je kunt gaan voor de standaard tomatensaus Of ga je juist liever voor een pizza met een witte roomsaus die heerlijk combineert met bacon en mozzarella.

Een groene of rode pesto is ook ideaal geschikt om als saus laag gebruikt te worden. Geen een saus is te gek. Een bonensaus zo ook eventueel nog kunnen. Ga je zelf pizza’s maken dan kan je het zo gek maken als jij dat zelf wilt. Er zijn genoeg mogelijkheden hoe jij jouw pizza kan beleggen.