Kindvriendelijke vloeren: 3 voorbeelden

Keeltjes die getest worden, speelgoed dat door de kamer vliegt en een kunstwerk van viltstift op de vloer. Ze hebben het zwaar: de ouders van kleine kinderen. Maar ook de vloeren in huizen waar dreumesen rondlopen of kruipen krijgen flink wat te verduren.

In dit artikel benoemen wij 3 voorbeelden van vloeren, die volgens de vloerspecialist goed bestand zijn tegen spelende kinderen. Zo maak je het leven van jou en je kids zo aangenaam mogelijk.

1.      Vinyl

Een van onze eerste voorbeelden van een kindvriendelijke vloer is vinyl. Vinyl is een kunststof vloerbedekking van hard materiaal. Niettemin is vinyl soepel en veerkrachtig. Wellicht dat deze vloer beter bekend is onder de noemer Novilon.

Novilon kan kamerbreed worden toegepast. Dat wil zeggen dat je kunt kiezen uit twee, drie of vier meter breed Novilon voor een mooie warme houtlook vloer voor in de woonkamer, een betonlook vloer voor in de kantoorkamer of een van beiden in de kinderkamer.

Een van de voordelen van Novilon is dat het, anders dan parket of laminaat, een geluiddempende werking heeft die het contact- en omgevingsgeluid aanzienlijk vermindert. Niet voor niets wordt deze vloer dan ook wel een stille vloer genoemd.

Daarnaast is geen vlek te gek voor Novilon, omdat het eenvoudig te onderhouden is. Tevens beschermt de zogenaamde Diamond Seal laag tegen eventuele krassen en slijtage.

Heb je toevallig hulp nodig met het opbergen van de spullen van je kinderen? Bekijk eens onze tips omtrent het opbergen van lego, zo houdt je jouw huis eenvoudig netjes en opgeruimd.

2.      Linoleum

Nog een voorbeeld van een kindvriendelijke vloer is linoleum of Marmoleum. Marmoleum, dat een merknaam is voor linoleum, is een natuurlijke vloer, die geassocieerd wordt met duurzaam- en veelzijdigheid, authenticiteit, kracht en design. Het is de eerste CO2-neutraal geproduceerde vloer ter wereld en daardoor tevens een van de meest milieuvriendelijke vloeren die er bestaan.

Net als Novilon, dempt Marmoleum in combinatie met zowel contact- als omgevingsgeluid. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de andere bewoners of buren op het moment dat de kids hun keeltjes aan het testen zijn of wanneer het speelgoed door de kamer vliegt.

Daarnaast geldt ook hier dat geen vlek te gek is, zelfs niet als het gaat om viltstiften. Marmoleum kan hier tegen, mits je het kunstwerk van viltstift wel meteen verwijdert uiteraard.

Tevens is Marmoleum uitermate geschikt voor in de kinderkamer van een echte Bob de Bouwer. Met zo’n vloer wordt namelijk een hele vlakke ondergrond gecreëerd, omdat je geen naden meer hebt en dus een fantastische basis voor elk bouwwerk.

3.      PVC

Vaak moet je een houten vloer schuren om vervolgens te kunnen lakken. Wij snappen dat je dit niet zo ziet zitten. Maar wat dacht je van PVC? PVC is net zo mooi als een “echte” houten vloer of een natuurstenen vloer.

Daarnaast is het net zo duurzaam als het sterkste vinyl en net zo eenvoudig te leggen als laminaat. Wat ons betreft is PVC dan ook een voorbeeld van een kindvriendelijke vloer. Zo is het vochtbestendig en dat is handig voor kinderen die regelmatig wat laten vallen of morsen tijdens het eten en drinken.

Tevens biedt PVC een zacht oppervlak voor eventuele valpartijen, zodat de kids zich niet al te snel zullen bezeren. Tot slot is een vloer van PVC niet poreus, waardoor het de groei van bacteriën remt, en is het gemakkelijk te reinigen met stofzuiger en/of dweil.

Dit zijn slechts een paar kindvriendelijke vloeren die er bestaan. Voor welke van deze voorbeelden ga jij?