Zelf kerstdecoratie maken

Ben jij enthousiaste hobbyist of wil jij je huis voorzien van unieke decoratie tijdens de feestdagen? Steek dan je handen uit de mouwen en maak je eigen decoratie. Wij vertellen je meer!

Iedere feestdag heeft zijn eigen karakteristieken. Tijdens Kerst draait alles om je kerstboom, de kerststal en sfeervolle kerstverlichting en tijdens Pasen draait alles weer om eitjes en het versieren ervan. Rondom iedere feestdag is er natuurlijk voldoende decoratie te verkrijgen, van groot tot klein en voor jong en oud.

Wij zijn enorm fan van unieke producten en vermijden de dertien in een dozijn decoraties. Daarom gaan wij zelf aan de slag en hopelijk kunnen we jou hierbij ook helpen. Lees verder om erachter te komen wat voor decoraties je kan maken en hoe je deze kan maken.

Kerstdecoratie

De gezelligste feestdag van het jaar; Kerst! Kerst staat in het teken van gezelligheid, familie, lekker eten en prachtige decoratie. Wij worden voornamelijk enthousiast van de laatstgenoemde en dat gaan we dan ook uitgebreid beschrijven. Alle onderstaande DIY-projecten zijn beschreven aan de hand van de projecten van Happy Handmade Living.

Er zijn ongekend veel mogelijkheden wanneer je zelf kerstdecoratie maakt. Omdat we niet eindeloos lang door willen blijven ratelen gaan we kerstlampjes en kerstballen verder bespreken.

Kerstlampjes maken

Kerstlampjes zijn er in vele soorten en maten. Dit is dan ook de eerste stap in het proces; de gewenste vorm kiezen. Koop of maak een frame naar keuze en wikkel hier lampjes naar keuze omheen. Heel simpel, maar hiermee creëer je unieke kerstlampen die je nergens anders kunt verkrijgen. Naast omwikkelen kan je het frame ook omknopen of omhaken en aankleden met bijvoorbeeld een lap stof. Hieronder een handig overzicht van het stappenplan:

  1. Maak of koop een frame naar keuze
  2. Wikkel je lampjes naar keuze om het frame
  3. Decoreer het frame met bijvoorbeeld stof, touw of andere franjes
  4. Kies een mooie plek uit voor de lamp en jouw kerstlamp is gereed!

Denk er goed na over waar je de lamp wilt plaatsen, je kan immers zelf eenvoudig een ophangpunt bevestigen zodat je de lamp bijvoorbeeld aan de muur kan hangen. Zet je de lamp liever op tafel, bevestig dan simpelweg een standaard zodat deze stabiel blijft staan op jouw favoriete plek. Bekijk Happy Handmade Living voor meer informatie!

Kerstballen verven

Ook kerstballen zijn er in vele soorten en maten en te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog. De kans is aanwezig dat je al een grote selectie aan kerstballen hebt, maar het is niet gek als je op den duur aan vernieuwing toe bent. In plaats van de massa te volgen en ze gewoon te kopen, kan je ook je eigen unieke en gepersonaliseerde kerstballen verven!

Je kan simpelweg je oude kerstballen als basis gebruiken, zo geef je ook die weer een nieuw leven. Hieronder een kort en simpel stappenplan:

  1. Start door de kerstballen eerst te ontvetten en goed schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan de kerstbal.
  2. Met behulp van een spraypaint kan je de kerstbal eenvoudig in jouw gewenste kleur verven. Zorg ervoor dat je dunne lagen sprayt en laat iedere laag goed drogen.
  3. Decoreer eenvoudig met glitters, kleuren of motieven. Plak een deel van de bal af om ervoor te zorgen dat dit gedeelte onbewerkt blijft. Zo kan je eenvoudig spelen met de kleuren en zelfs mooie motieven aanbrengen.
  4. Laat ook na het decoreren alles goed drogen. Eenmaal droog ben je klaar en zodoende kan je je unieke kerstballen in je kerstboom hangen!

Ben jij op zoek naar meer van dit soort doe het zelf projecten? Wij bij HobbyProjecten zijn van alle markten thuis en brengen graag informatie en informatie over van onze experts!