Epoxy Gieten

Epoxy gieten is mijn nieuwe hobby!

Ik heb kort geleden een epoxy cursus voor beginners gevolgd en een paar prachtige en unieke werkstukken gemaakt. De ervaren docent begeleidt je stap voor stap bij het werken met epoxyhars (langzame verharding) terwijl je achtergrondinformatie krijgt over hoe alles werkt.

Deze les verschaft je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt van begin tot eind, inclusief de verschillende artistieke technieken die je kunt gebruiken. Zodoende heb ik mijn project de persoonlijke “touch” gegeven die mijn eigen stijl weerspiegelt.

Epoxy gieten op een tafel

De mogelijkheden met epoxy

Er zijn heel veel mogelijkheden tot het werken met epoxy. Je kunt hierbij denken aan huishoudelijke artikelen die je iedere dag gebruikt, zoals schaaltjes of serveerplanken.

Maar ook gewoon iets moois zelf verzinnen, bijvoorbeeld met schelpen die je daarna ingiet en hard laat worden is echt heel vet. Het is sowieso heerlijk om lekker creatief bezig te zijn met allerlei dingen in je hoofd. Ik vind het ook super ontspannend en het resultaat zijn een paar hele mooie dingen die ik zelf heb gemaakt.

Kleine én grote projecten

Je kon ook preciezere dingen maken, zoals kleine sieraden en allerlei andere kleine projecten. Er was ook een groot project, zoals een tafel van een nieuwe toplaag voorzien!

Aan het eind van deze cursus voor beginners ging ik niet alleen naar huis met een prachtig stukje werk, maar ben ik ook in staat zijn thuis meer dingen te maken voor mezelf. Ik kan nu bijvoorbeeld een origineel cadeau maken of dingen online gaan verkopen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. En tijdens mijn cursus nabij Epoxy Studio Rotterdam kwam ik zelf op super veel nieuwe ideeën.

Epoxy tafel

Wat heb ik allemaal geleerd

Ik heb geleerd waar kunsthars of epoxy vandaan komt. Ook werd er verteld over de gezondheid en veiligheid tijdens het werken en waarvoor je moet uitkijken. Daarna hebben we geleerd over het voorbereiden en mengen van de bestanddelen.

Door de cursus heb ik kennis opgedaan van epoxy kunsthars en inzicht in de methoden en mogelijkheden. Het is ontzettend inspirerend om mee te werken! Ik heb prachtige, zelfgemaakte stukken gemaakt waar ik echt trots op ben.

En ik heb geleerd dat er veiligheidsprocedures nodig zijn bij het omgaan met hars. Verschillende artistieke harstechnieken zijn aan de orde geweest, net zoals inkleuren en inbedden van technieken en materialen. En uiteindelijk het schuren, polijsten en afwerken van mijn werk. Super!