Bloemen verkleuren

Wat de meeste bloemenkwekers niet of pas na zeer veel inspanning en vele jaren wachten kunnen bereiken, dat kan jij op een eenvoudige manier in 2 dagen doen, namelijk bloemen een andere kleur geven. Je ouders en vrienden zullen verbaast staan te kijken als ze jou groene rozen zien.

In wezen is het niet zo moeilijk een witte bloem te laten verkleuren. Door de bloem in een oplossing van water en inkt te zetten zal hij vanzelf een andere kleur krijgen. Het duurt ongeveer 2 dagen. Wij hebben een goede ervaring met witte rozen, maar natuurlijk is elke bloem bruikbaar. Bij de een werkt het beter dan bij de andere. Om verschillende kleuren inkt te krijgen hebben wij gebruik gemaakt van crêpepapier. Knip een strookje crêpepapier (30 x 7 cm) in kleine stukjes en los ze op in een beetje water (b.v. 100 ml). Experimenteer er maar eens mee. Een donkere vloeistof van een bepaalde kleur werkt het beste.

Een bloem in twee kleuren

Wil je je moeder echt verrassen geef haar dan een roos waarvan de ene helft groen en de andere helft een paarse kleur heeft. Als je dit eens wilt proberen snij de steel van een roos in de lengterichting door en steek de ene helft in een glas met een groene inkt oplossing
en de andere helft in een glas met een paarse oplossing. Succes gegarandeerd.