Zonwering voor de doe-het-zelver

Het is geen geheim dat je als doe-het-zelver veel geld kunt besparen door zelf klusjes in huis te doen. De kosten van bouwmaterialen zijn al aan de hoge kant, maar dan komen de kosten van een vakman er nog eens bij.

In veel gevallen zijn deze kosten vaak nog hoger dan het product zelf! Zo werkt het ook bij zonwering! Overweeg je om jouw woning te voorzien van zonwering, dan zou je alleen al op de kosten van het inmeten en monteren zo’n 30% kunnen besparen!

Zelf zonwering inmeten

Het inmeten van zonwering is een klusje dat de nodige precisie vereist. Dit is dan ook de reden dat veel mensen het door een professional laten doen. Dat is slim, maar duur en dan te bedenken dat je dit zelf zou kunnen met een paar handige instructies.

Op YouTube zijn verschillende video’s te vinden, waarin per soort zonwering wordt uitgelegd hoe je deze moet inmeten. Kom je er dan nog niet uit? Dan zijn er nog genoeg webwinkels die een duidelijke uitleg geven over de montage van zonwering.

Zonwering online bestellen in 3 stappen

Na het inmeten kun je aan de slag om de materialen te bestellen. Het bestellen van zonwering kan eenvoudig en snel op zonweringbestellen.nl, hier kun je namelijk in 3 stappen jouw zonwering op maat bestellen.

Wordt het een knikarmscherm, uitvalscherm, markies of toch liever een screen? Maak je keuze en bekijk de producten. Iets gevonden? Dan kun je op de volgende manier bestellen:

  1. Selecteer het product en voer de juiste maten in
  2. Stel je zonwering op maat samen
  3. Bevestig je bestelling en betaal veilig met IDEAL of Rembours

That’s it! Twijfel je nog over de kleuren? Bestel dan gratis en vrijblijvend kleurstalen. Deze liggen binnen een paar dagen op je mat.

Zonwering zelf monteren

Zodra je jouw bestelling hebt ontvangen, is het moment van montage natuurlijk aangebroken. Gelukkig wordt er een echt doe-het-zelf pakket geleverd en is het product dat je hebt besteld al voor 90% geassembleerd.

Nu blijft alleen de montage nog over en ook die kun je helemaal zelf! Het pakket is voorzien van montage-instructies en bevestigingsmaterialen. Je kunt nu aan de slag en alles afmonteren. Kom je er niet uit? Dan geldt ook hier dat er zeer veel YouTube video’s te vinden zijn, waarin per type zonwering wordt uitgelegd hoe deze gemonteerd wordt.

Ook kun je bij de webwinkel waar je het product hebt gekocht meestal wel handleidingen en instructies vinden. Lukt het dan nog niet? Dan kan er contact worden opgenomen en word je telefonisch verder geholpen!

Zonwering online bestellen – kosten en kwaliteit

De prijzen zijn online vaak een stuk lager. Dit heeft te maken met kosten die komen te vervallen, zoals de kosten voor het monteren en inmeten. Doordat je dit zelf doet, bespaar je al behoorlijk op de uiteindelijke aanschafprijs.

Toch zijn de prijsverschillen groot en hierdoor ontstaat dan nog weleens wat twijfels over de kwaliteit. Bij bovengenoemde webwinkel is de kwaliteit even goed als bij een showroom in de buurt, maar betaal je internetprijzen. Hierdoor zijn de prijzen aanzienlijk lager voor exact dezelfde producten van topmerken!

Veel succes met klussen!