Gietvloer

Gietvloeren zijn steeds meer in opkomst en we zien daarom ook steeds meer verschillende soorten gietvloeren terug. Zo is er bijvoorbeeld ook de kunststof gietvloer. Misschien denk je erover om een kunststof gietvloer te laten leggen, maar ben je hier nog niet over uit. Wat is het precies en waarom zou je kiezen voor een kunststof gietvloer? In dit artikel kun je hier alles over lezen.

Wat is een kunststof gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt, vandaar ook de naam. Het wordt daarna helemaal naadloos met de hand aangebracht. Elke gietvloer bestaat uit verschillende lagen die op elkaar moeten worden aangebracht. Het is ook mogelijk om toplagen aan te brengen met bepaalde eigenschappen, zoals krasbestendigheid of antislip. Een kunststof gietvloer wordt gemaakt op basis van polyurethaan of op basis van epoxy.

betonlook gietvloer

Voordelen van een kunststof gietvloer

Het grote voordeel van een kunststof gietvloer is dat het slijtvast is en wel tientallen jaren meegaat. Daarbij is het in de meeste gevallen ook een zeer geschikte vloer voor de badkamer of keuken, omdat het meestal waterdicht is. Het geeft de kamer een moderne en industriële uitstraling

Verder hoef je een gietvloer van gietvloerbetonlook.nl nauwelijks te onderhouden en is het zeer makkelijk schoon te maken. Ook is deze vloer te combineren met vloerverwarming. Wil je in de toekomst toch eens een andere vloer? Over een kunststof gietvloer kun je dit heel makkelijk aanleggen.

gietvloer in woonkamer

Waar moet je op letten?

Als je kiest voor een kunststof gietvloer, zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar de kwaliteit van de gietvloer, zodat je zeker weet dat je straks een gietvloer hebt die lang mee kan. Ook is het aan te raden om toplagen te laten leggen, zoals een krasbestendige toplaag, een antislip toplaag en een toplaag die verkleuring tegengaat. Kijk welke toplagen er allemaal zijn en maak hieruit je keuze.